VIRSILOTTO 6.5.2024

VIRSI 307

KIITOS OLKOON JUMALALLE KARITSALLE
1.
Kiitos olkoon Jumalalle,
Karitsalle,
olen armoliitossa!
Minut kalliisti hän osti,
minut nosti
kadotuksen kuopasta.

2.
Armon Henki johdattakoon,
kiiruhtakoon
matkamiestä lähtemään
maailmasta turmeluksen,
ahdistuksen,
kotihinsa pyrkimään.

3.
Purjeisiini tuulta anna,
mua kanna
meren yli mailleni.
Pidä, Jeesus, itse perää,
Herra, herää!
Muuten hukkuu haahteni.

4.
Auta, pakohon kun kerran
yli virran
Baabelista riennämme,
että kotimantereilla
kanteleilla
soivat kiitosvirtemme.

5.
Siellä riemun maassa taivaan
alta vaivan
päästyä sua kiitetään.
Siell? ei aalto uhkaa laivaa,
synnin vaivaa
siell? ei itke yksikään.

6.
Siell? on kirkas lasimeri,
pyhä veri
kiitosvirtenämme on.
Siellä aina Jumalalle,
Karitsalle
ylistys soi loputon.

7.
Sydän hämmästyypi näissä
ilohäissä,
lunastetut riemastuu.
Yljän eteen ihmeissänsä
ystävänsä
kasvoillensa kumartuu.

Elsa Christina Holmsten viim. 1735. Suom. Johan Wacklin 1736. Uud. Wilhelmi Malmivaara 1893. Virsikirjaan 1938. | Sävelmä: Toisinto Savosta / Armas Maasalo 1937.

Toistuvat metsäpalot ja Ilmestyskirja

Perjantai 24.8.2007 klo 23.16 - Pekka Päivärinta


Metsäpalot riehuvat eteläisessä Euroopassa

Kuuma ja tuulinen sää on lietsonut uusia metsäpaloja eteläisessä Euroopassa. Kreikassa palomiehet taistelevat laajaa paloa vastaan Peloponnesoksen niemimaan eteläosassa. Viranomaisten tietojen mukaan jo viisitoista ihmistä on kuollut Kreikan paloissa. Joukossa on kaksi palomiestä ja kaksi ranskalaista turistia. päivätty 24.8. 2007

Uutiset toistuvista metsäpaloista eri puolilla maailmaa tuovat mieleen Johanneksen ilmestyskirjan profetiat ihmiskunnan viimeisistä ajoista ennen Jeesuksen tuloa takaisin maan päälle.

Kirjassa kerrotaan kolmannen osan maapallon mantereiden pinta-alasta palavan. Niin puiden kuin vihannan ruohon kerrotaan palavan. Nyt näyttäisi siltä että ne palavat kuivumisen vuoksi*).

Ilmestyskirjasta voi päätellä maapallon ilmaston voimakkaan lämpenemisen, sillä siinä mainitaan että aurinko lämmittää viimeisinä aikoina luonnottoman voimakkaasti**) ja että lopulta kaikki tuulet lakkaavat puhaltamasta***).

Myös merien kuolema profetoidaan selvästi. Ensin kuolee kolmas osa meristä ja niissä olevasta elämästä, sitten toinen kolmannes ja lopulta kaikki meret kuolevat.****).

Meret voivat nyt huonosti. Ilmeisesti merien suurin välitön uhka on niiden täyttyminen ilmaa raskaammalla hiilidioksidilla, joka on peräisin fossiilisista polttoaineista.

Hiilidioksidi happamoittaa meriveden ja heikentää ratkaisevasti meren elollisten olentojen elinolosuhteita, ja niin elämä meristä kuolee vähitellen.

Hiilidioksidi myös estää auringon enegrian heijastumista takaisin avaruuteen. Nyt kun meret eivä enää kykene ottamaan vastaan lisää hiilidioksidia, sitä kertyy nopeasti ilmakehään ja ilmasto lämpenee kiihtyvällä nopeudella.

Uhkia merille on tietysti muitakin, kuten niiden rehevöityminen ja suoranaiset myrkyt, jotka me ihmiset olemme kehittäneet ja viskanneet sinne.

Ilmstyskirja on Jumalan ilmapuntari koko ihmiskunnalle. Kun näemme lopun lähestyvän, on se meille todella voimakas kehotus tehdä parannus ja paeta tulevaa tuhoa Jeesuksen Kristuksen ja hänen sovintoverensä turviin.

Jumala ei tuhoa maapalloa, pois se. Sen teemme me viisaat ihmiset kaikessa mielettömyydessämme. Olemme hillittömän ahneutemme ja koneiden ja kemikaalien pidäkkeettömän keksimisen vimmassamme saaneet kokoon täystuhon ainekset. Tiede ilman Jumalan pelkoa koituu lopulta synniksi.

Jumala ei ole tuhoa rakentanut. Päin vastoin uskon hänen hillinneen kehityksen kulkua niin, ettei tietämisen ja tekniikan konekulttuuri ole päässyt valtaan aikaisemmin.

Viimeisinä aikoina ihmiskunnan syntisyys tulee niin selvästi ilmi, ettei kukaan voi puolustella itseään kaikkivaltiaan Jumalan tuomioistuimen edessä, jonne kerran kaikki joudumme.

Ainut mahdollisuus päästä oikeudenmukaisesta tuomiosta ja kadotuksesta on paeta kiireesti juuri nyt, kun se vielä on mahdollista, Jeesuksen Kristuksen valmistaman täydellisen anteeksiantamuksen turviin.

Jeesus rakastaa meitä ja on valmistanut meille elämän uudessa maailmassa, jos se vain kelpaa meille.

Lupaahan Jeesus:” Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän. "Ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan sitä tuomitsemaan, vaan pelastamaan sen.” 3:16,17

 

*) Kolmannes maasta paloi, kolmannes puista paloi, ja samoin paloi kaikki vihanta ruoho. Ilm.8:7.

**)Neljäs enkeli tyhjensi maljansa aurinkoon, ja aurinko sai vallan korventaa ihmisiä tulellaan. Ilm.16:8

***)Tämän jälkeen näin neljä enkeliä, jotka seisoivat maan neljällä kulmalla ja pidättelivät maan neljää tuulta, ettei mikään niistä puhaltaisi yli maan ja meren eikä vasten ainoatakaan puuta. Ilmn.7:1

****)Toinen enkeli puhalsi torveensa. Silloin syöksyi mereen jokin, mikä oli suuri kuin vuori ja liekehti tulta. Kolmannes merestä muuttui vereksi Ilm.8:8; 16:3