VIRSILOTTO 11.3..2023

1.
Ah, miksi taivaan valtakunnan
niin moni hylkää tahallaan
ja jatkaa turhuutensa unta
ja tyytyy tähän maailmaan?
On tärkeämpää kaikki muu,
Jumala aina unohtuu.

2.
On juhla meille valmistettu
hääsaliin Isän ylhäisen,
on taivaan herkut varustettu,
ne ovat lahja Jeesuksen.
Jo kulkee kutsun tuojia
ja kutsu koskee kaikkia.

3.
Vaan moni meistä torjuu kutsun,
se hukkuu huoliin, tehtäviin,
sai yksi ostaa uuden pellon,
on toinen mennyt naimisiin.
On meillä kiire yhtenään,
me emme jouda lähtemään.

4.
Voi varokaatte, varokaatte,
ettette saisi katua!
Nyt lahjaksi te kaiken saatte,
on myöhä kenties huomenna.
On ovet kohta lukitut,
on kiire, kiire, kutsutut!

5.
Jos liian myöhään kolkutatte,
ei ovi enää aukea.
Te itkette ja vaikerratte,
vaan itkua ei kuunnella.
On monet häihin kutsutut,
vaan harvat ovat valitut.

6.
Suo kutsuasi, Herra, muistaa,
ymmärtää varoitustasi.
Ei kukaan kutsun torjuneista
saa maistaa illallistasi!
Tee itse minut valmiiksi,
ennen kuin suljet ovesi.

Julius Krohn 1880. Virsikirjaan 1886. Uud. Anna-Maija Raittila 1976, 1984. | Sävelmä: Ruotsissa 1820.

Epäjumalankuvat sisustuselementteinä

Tiistai 29.5.2007 klo 23:44 - Pekka Päivärinta

Uskonnolliset tunnukset sisustuselementteinä


Kotimaa-lehdessä kerrottiin miten yhä useammassa suomalaisessa kodissa käytetään sisustuselementteinä uskonnollisia esineitä, kuten buddhan patsaita tai kopioita Egyptin muinaisesta kulttuurista.

Tämä kertoo ehkä osaltaan uskontojen maallistumisesta suomalaisten mielissä. Ei katsota olevan vakavaa jos kodissa on eri uskontojen palvontamenoissa käytettyä esineistöä.

Kuitenkin buddhalaisissa kulttuureissa buddhaa rukoillaan ja rukousmyllyjä pyöritetään päivittäin. Siellä tämä uskonto otetaan tosissaan.

Hindulainen Äiti Amma on käynyt Suomessa ja hänen halattavakseen on ollut ihmisiä jonoksi asti. Kuinka moni tietää, että hänen uskontonsa näkökulmasta hän tekee halaamalla lähetystyötä saattamalla suomalaisia kosketukseen hindulaisuuden kanssa?

Hindulaisille Äiti Amma on jumal-hahmo, ja halaaminen on hänelle ansioteko.

Monessa kodissa on myös erilasia naamioita, joita on tuotu Afrikasta. Kuka tietää mikä merkitys niillä on afrikkalaisessa uskonnollisuudessa? Entä monet muut esineet, joita sieltä tuodaan? Osa niistä saattaa olla poppamiehen kiroamia, ja niiden tarkoitus on vahingoittaa saajaansa.

Rooman ja Kreikan vanhojen pakanallisten uskontoja on alettu esitellä lasten filmeissä ja elokuvissa. Mitä se merkitsee?

Kristinuskon symboleita ristejä näytetään käyttävän osin kevytmielisen tuntuisissa yhteyksissä, ja joskus sellaisen saattaa nähdä riippuvan ylösalaisin jonkun korvasta. Mitä sellainen merkitsee?

Länsimailla, joihin Suomikin kuuluu, uskonto on vähitellen profanisoitu eikä se enää välttämättä tunnu sisältävän totuusarvoa. Kuitenkin ympärillämme asuu miljardeja ihmisiä, joille uskonto on täyttä totta, samoin saatana.

Raamatussa meitä varoitetaan palvomasta epäjumalia ja tulemasta osalliseksi niistä ja niiden palvontamenoista edes vahingossa. Jumalan sana Raamattu osoittaa että palvoessaan epäjumalia ihmiset palvovat riivaajia.

Kun sisustamme kotejamme, meidän kannattaa olla tarkkoja siitä mitä hyväksymme koristeiksi tärkeimmän paikkamme, kodin seinille ja lattioille.

Jumala elää, ja myös hänen vastustajansa saatana elää ja koettaa houkutella ihmisiä puoleensa keinolla ja toisellakin. Yksi niistä on tekeytyä satuolennoksi ja saada siten lupa ihmisten mielissä tulla varkain heidän koteihinsa ja koruiksi heidän sormiinsa, kaulaansa ja vaatteisiinsa.

Epäjumalan nimiä ja saatanan nimi esiintyy myös yhä useammin eri tuotteiden nimissä. Näin epäjumalat täyttävät vähitellen ihmisten mielen vieden heidät yhä kauemmas Jeesuksesta.

Siksi jokapäiväinen rukousyhteys Jeesukseen ja taivaan Isään on meille elintärkeä, samoin Raamatun tutkiminen. Jos emme tunne Jumalan ilmoitusta, on meidät helppo johtaa harhaan*).

*)Nämä ovat ne määräykset ja säädökset, joita teidän tulee koko elinaikanne tarkoin noudattaa. Niiden mukaan teidän tulee elää siinä maassa, jonka Herra, teidän isienne Jumala, antaa teille.
 
Hävittäkää korkeilta vuorilta, kukkuloilta ja lehtevien puiden alta perin pohjin kaikki ne paikat, joissa teidän tuhoamanne kansat ovat palvoneet jumaliaan.
Repikää maahan niiden alttarit, murskatkaa kivipatsaat, polttakaa asera-paalut, lyökää palasiksi kaikki jumalien kuvat. Tuhotkaa noiden kansojen jumalat, niin että niiden nimetkin unohtuvat.
 Älkää palvelko Herraa samalla tavoin kuin nuo kansat palvovat omia jumaliaan. 5.Moos.12:1-4

Avainsanat: buddahlaisuus, hindulaisuus, epäjumala